Premier League Betting Guide

Den engelske elite serien i fotball, bedre kjent som Premier League, er den mest populære fotball ligaen for nordmenn. Helt siden den første tippekampen ble sendt på NRK i November, 1969, har engelsk fotball vært populært for oss i nord. Her ble man kjent med de aller beste spillerne og man kunne følge utviklingen av ligaen fra Engelsk første divisjon til unnfangelsen av Premier League i 1992. Siden da har ligaen eksplodert i popularitet globalt sett og er den desidert mest sette sports liga i verden.

Premier League 2017-18

Men det er fenomenet med “Tippekampen” som har gjort engelsk fotball så kjært for nordmenn. De som vokste opp på 60-90 tallet har sine egne personlige erfaringer med ligaen og har definitivt sin favoritt klubb. Store klubber som Manchester United, Arsenal og Tottenham har store tilhengerskarer i Norge. Fra 70-tallet var det klubber som Leeds og Liverpool som fanget nordmennenes beundring. Nordmenn flokket til England for å se på kamper, supporterklubber ble etablert. Ofte kunne man se generasjoner av supportere heie på den samme klubben. Påvirkningen av “Tippekampen” er fortsatt synlig i det norske sportssamfunnet. Populariteten av ligaen er større enn noensinne! Og dermed ser man også at tippekulturen fortsatt er stor i Norge.

Med utviklingen av teknologien de siste årene har størsteparten av tippingen flyttet seg fra den tradisjonelle “tippekupongen” til online betting selskaper og sportsbok.
Premier League har også blitt en mye jevnere og tøffere liga de siste par årene, gjennom de lukrative TV avtalene som har spredd store inntekter til alle lagene i ligaen. Dette gjør det vanskeligere for deg som tipper å vinne. Det er ikke bare å sette penger på en av de store lagene og forvente en gevinst. Det er alltid mulighet for en skrell og man ser det igjen og igjen at en av lagene fra midten eller bunnen av tabellen kan kjempe til seg poeng fra en av de store klubbene.

Det har også skjedd en skift i styrkeforholdene i klubbene. Private penger har kommet inn i ligaen. Dette skjedde først med oppkjøpet av Chelsea F.C. av den notoriske russiske oligarken Roman Abrahmovich. Dette gjorde inntoget av penger i ligaen enda større og gjorde det mulig å kjøpe enda større stjerner. I de senere årene har man sett lag som Leicester, Arsenal og ikke minst Manchester City bli kjøpt opp av meget rike eiere som ikke er beskjedne når det gjelder å bruke penger på spillere.

Med denne utjevningen av ligaen er det også ganske vanskelig for deg som tipper å kunne vite akkurat hvor og hvordan du skal plassere pengene.

Videre vil vi ta for oss hvilke betting sider som er mest populære i Norge og hvilken odds de tilbyr. Deretter vil du se en oversikt over hvor du kan finne de beste tilbudene, så du vet at du vil motta en flott bonus og få mer å spille for.

Hvilke bettingsider er mest populære i Norge?

De mest populære bettingsidene vil vi presentere nå. Dette er sider som har dedikert service for norske brukere, har informasjon på norsk og har spill som appellerer til norske brukere. Kort fortalt, det er sider som tar sine norske spillere på alvor og som gir en flott odds på premier League.

Våre favorittbookmakere for Premier League (Sponset)

Bettingside FordelerSpill nu
Lilibet 4.9/5 Gå til Lilibet
bet365 4.9/5
 • Uovertruffen odds
 • Gratis Live Stream av kamper hver uke
 • Utmerket utvalg av sport
Gå til bet365
Unibet 4.85/5
 • Enormt utvalg av spillalternativer
 • Fremragende odds
 • Flotte eksperttips og tidligere statistikk
Gå til Unibet
ComeOn 4.8/5
 • Kombinasjonsspill med Kombo Boost
 • Live Stream – Spill mens du ser kampen live
 • Bygg din egen kombinasjonskupong med Oddsbygger
Gå til ComeOn
Folkeriket 4.5/5
 • Kombi-bonus på amerikanske sporter
 • Live Stream på utvalgte kamper
 • Cash out – Avslutt ditt spill før sluttsignalet
Gå til Folkeriket
Bethard 4.3/5
 • Eksklusivt velkomsttilbud for sport
 • Utmerket utvalg av idretter og arrangementer
 • God underholdning med Fantasy-spill
Gå til Bethard
Leo Vegas 4.2/5
 • Nyttig sportsblogg for god informasjon
 • Spill på sport på et av Norges beste mobilsider
 • Populære kombinasjoner for økt brukervennlighet
Gå til Leo Vegas
Nordicbet 4.1/5
 • Eksklusive gratisspill til nye kunder
 • Spill på dine favoritter, uavhengig av sport
 • Oddsturneringer med store premiepotter
Gå til Nordicbet
Bet90 3.9/5
 • Alle de beste fotballigaene
 • Statistikk og historikk for de aller fleste idretter
 • Svært konkurransedyktige odds
Gå til Bet90
Pinnacle 3.9/5
 • Meget oversiktlig oddsseksjon
 • Nyttige artikler som hjelper deg å tippe
 • Odds og spillalternativer på alle dine favoritter
Gå til Pinnacle

Unibet

Unibet sin ambisjon fra dag en har vært å dele sportsekspertise og kunnskap med andre spillere før innsatsene plasseres. Unibet er eksperter på hva spillere trenger for å spille og for å beholde interessen for spillet. Det gjelder også i aller høyeste grad for spillere av Premier League.

Unibet har hentet inn Morten Langli til å dele sine beste tips til deg som spiller. Morten er vert av fotball på TV og er velkjent for sin ekspertise.
Unibet satser også på videreutvikling av sin plattform, hvor alt fra innskudd, spill og uttak er strømlinjeformet og enkelt å få til. Du får også meget brede tilbud for oddstipping. I tillegg til dette, tilbyr Unibet overtidsforsikring. Det vil si at om det kommer en scoring etter 90. minutt, vil innsatsen refunderes. Da slipper du de ergerlige øyeblikkene hvor du har gevinsten i lomma bare for å se at den glipper i siste sekund.

Delingen av kunnskap er en hjørnesten for Unibet. Det er spilleren, altså deg, som står i sentrum. Premier League tipping er en stor del av det Unibet gjør og du kan være sikker på at du vil få god hjelp og gode tips til å komme i gang! Unibet består av spillere som hjelper spillere.

ComeOn

ComeOn er siden som vil at du skal ha det gøy å spille. Så klart tilbyr de også veldig gode odds på spilling av premier League og du har mange markeder å velge mellom, altså type spill. Det finnes Live-odds i tillegg, så om kampen har startet, er det fortsatt muligheter for deg som spiller.

ComeOn tilbyr også en meget generøs Cash Out opsjon. Det betyr at om kampen er underveis og den ikke går akkurat som du hadde håpet, kan du Cashe ut for å begrense tapet. Du kan også cashe ut om du ligger ann til å vinne. Dette er en flott garanti for deg som spiller, da du kan minimere risikoen ved spilling.
Det er også klart at ComeOn tar premier League spilling på alvor, da de har valgt som sin talsperson ingen andre enn John Carew, den norske fotball helten som herjet i Premier League for Aston Villa.

Bethard

Bethard er sportsboken for deg som virkelig liker å ta en sjans og satse for å vinne. Ikke noe nøling, bare det beste en sportsbok kan tilby. Bethard er kjent som ett sted som fostrer vinnere og som tar vare på sine spillere. Oddsen er oversiktlig og det er lett å plassere innsatsen sin. Det er naturligvis mulig å spille på mange forskjellige måter, live og plasseringer. Og om du våger, vil Bethard belønne deg. Generøse bonuser og premier florerer på siden. Premier League spill er naturligvis godt representert hos Bethard.

Mobilebet

Mobilebet er siden som lar deg spille mens du er på farten. Flere og flere sportsboker online tillater deg å bette med telefonen, men Mobilebet er den eneste som har spesialisert seg på dette siden begynnelse. Tilpassingen gjelder ikke bare for mobil, men også at alt skal være sømløst for deg uansett hvor du vil spille. Mobilebet har flotte bonuser, premier og lojalitetsprogram som lar deg sanke poeng. Når det er sesong i Premier League kan du være sikker på at det vil være flere bonuser og tilbud tilgjengelig for deg som spiller. Det er flott odds og mange spill som tilbys. Mobilebet er en av de beste oddsmakerne på markedet. Gründerne, som har hatt sentrale posisjoner i Betsson, har strevet får å gi deg som spiller den beste opplevelsen og den beste oddsen.

De Beste Premier League bonusene

De fleste online bookmakere tilbyr velkomstbonuser til nye spillere. Ikke alle er like relevante for spillere som vil satse på Premier League. Det som gjelder for deg som vil spille på premier League, er at du får bonus på ditt innskudd eller gratis penger å spille for. Det finnes veldig mange som tilbyr bonuser på markedet, så her følger en oversikt over hvem som tilbyr de beste bonusene for spill på Premier League.

Vår favorittbonuser på Premier League (Sponset)

Unibet
BookmakerBonusTypeSe bonuskode
200 % opptil 1000 kroner*VelkomstbonusUnibet kode
Sett inn 100 kroner, spill med 500 kroner*VelkomstbonusComeOn kode
125% opptil 1250 kroner*VelkomstbonusBethard kode
50 kroner gratis*Gratis pengerMobilebet kode
300 kroner gratis til Odds*Gratis pengerLeoVegas kode
100% opptil 4000 kroner*VelkomstbonusNordicBet kode
*Kun for nye kunder over 18 år. Vilkår og betingelser gjelder

Unibet

Unibet tilbyr en bonus som er 200% på opptil 1000 kroner. Det vil si at om du setter inn 500 kroner, vil du motta 1500 kroner å spille for. Det er en meget generøs bonus. Det følger også visse begrensninger ved denne bonusen. De viktigste begrensningene og vilkårene er som følger:

 • Omsetningskrav 5X
 • Kun en bonus per kampanje.
 • Hver innsats må veddes på en hendelse med tre eller flere mulige utfall. Hvis bonusbeløpet veddes på mer enn én innsats, må hver innsats veddes på forskjellige markeder (det vil si forskjellige innsatstyper på én berammelse eller én innsatstype på forskjellige berammelser).

ComeOn

ComeOn

ComeOn gir deg 500 kroner å spille for når du setter inn 100 kroner. Visse begrensninger gjelder, som omsetningskrav på spilling på oddsen. Den er som følger:

 • Innsatsbeløp: 6x (innsatsbeløp + bonus).
 • Minimum odds for hver innsats: 1.75
 • Minimum antall valg med denne oddsen: 1

Det er også viktig å huske at du har 30 dager å omsette bonusen på fra den er aktivert. Så det er greit å komme i gang med spillingen så snart som mulig. Og husk, det er kun en bonus per bruker.

ComeOn tilbyr også bonus gjennom Comboboost, noe som kan være relevant for din Premier League tipping. Det vil si at om du kombinerer flere spill, vil du få en boost på din gevinst, i henhold til følgende tabell:

ComeOn comboboost

For eksempel, om du har 7 kamper på din kupong og du vinner, vil du motta 15% boost på din gevinst!

Bethard

Bethard

Hos Bethard får du altså 125% bonus på opptil 1250 kroner. Det vil si at om du setter inn 1000 kroner, vil du motta 2250 kroner å spille for. Bethard profilerer seg også som sportsboken som tar vare på sine vinnere og premierer høye innsatser med den høyeste oddsen. Så om du liker å dra på litt, er kanskje Bethard siden for deg.

Men som med de andre sportsbokene, vil du finne visse begrensninger til velkomstbonusen. Omsetnings kravet er som følger:

 • 14 ganger innsatsen
 • Kun spill på odds 2.0 eller høyere
 • Kun ett spill av gangen

Bethard tilbyr også Cash Out løsning, så om du føler at det kanskje går litt dårlig med laget ditt og du vil minimere tapet ditt eller få ut en gevinst mens du kan, så er det mulig.
For spilling på Premier League vil du finne ett stort utvalg av markeder, eller type spill, å satse på. Du kan satse på vinner, score, kombinere og mye, mye mer.

Hvordan spille på Premier League?

Slik satser du på Premier League
Mange mennesker faller i fellen ved å vedde på de tunge favorittene til å vinne sine kamper. Det som er med Premier League-betting er at det er den ligaen det blir veddet mest på. Mengden av penger som blir spilt betyr at oddsen er veldig stram og nøyaktig.

Nøkkelen til vellykket spill er å finne verdi. Oddsen til de 6 beste lagene som vinner er ofte svært liten, og det er absolutt ingen verdi å få. Det betyr ikke at du ikke finner verdi – men du må se etter det mer nøye før du går igjennom prognosene dine.

Spill på Premier League
Av Peter Woodentop (LCFC lift the Premier League Trophy) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Vinner spill

Før sesongen starter, er det mange måter å ta tak i noen spill med god verdi. I sommermånedene kjemper lagene for de nyeste verdensklasse spillerne; Det er mange spillere som kommer og går. Disse endringene i lagene eller til og med i ledelsen gjør det svært vanskelig å bedømme et lags sjanser neste sesong. Dette gir noen store muligheter til å finne store priser hvis du er villig til å ta dem.

For eksempel, Leicester City, vinnerne av den engelske Premier League 2015/2016 startet sesongen på 5000/1 for å vinne trofeet!

Det er mange andre markeder å se på hvis du tror du har oppdaget noe som oddsen kompilatorer ikke har:

 • Premier League Fullstendig Vinner
 • Premier League Topp 2 Odds
 • Premier League Topp 4 Odds
 • Premier League Topp 6 Odds
 • Premier League Topp 10 Odds
 • Premier League Siste 3 Odds
 • Premier League Topp ved julen Odds
 • Premier League Bunn ved julen Odds

Premier League Points Handicap innsats

Premier League handikapp poeng betting markedet er en av de mest spennende. Du leter etter et lag som du tror vil gjøre det bedre i forhold til de andre. Klubben som er favoritt til å vinne ligaen starter uten et handikap. Alle de andre Premier League-kandidatene får da en + poeng-start, som øker helt ned til nedrykkskandidatene som er gitt rundt +45 poeng.

Du satser på klubben du føler vil vinne Premier League når deres + handikap er blitt lagt til deres endelige poengsum. Med oddsene for hvert valg som vanligvis er omtrent 15/1 betyr det at det kan være spesielt lønnsomt hvis du velger det vinnende laget!

Topp Scorer spill

Et annet godt marked for å finne noen odds hvis du er med i Premier League-betting er Topp Scorer-spill.

Enkelt sagt, du satser på hvilken spiller du tror vil score det høyeste antall mål i den forekommende Premier League sesongen.

Normalt vinner ett av de største navnene i ligaen troféet, men som du kan se fra følgende liste, har det vært noen årstider når spillere med større verdi, eller altså ikke topp favoritter, har vunnet den, som Harry Kane, Dion Dublin og Kevin Phillips.

SesongSpiller(e)Klubb(er)Mål
1992-1993Teddy SheringhamNottingham Forest och
Tottenham Hotspur
22
1993-1994Andy ColeNewcastle United34
1994-1995Alan ShearerBlackburn Rovers34
1995-1996Alan ShearerBlackburn Rovers31
1996-1997Alan ShearerNewcastle United25
1997-1998Dion DublinCoventry City18
 Michael OwenLiverpool18
 Chris SuttonBlackburn Rovers18
1998-1999Jimmy Floyd HasselbainkLeeds United18
 Michael OwenLiverpool18
 Dwight YorkeManchester United18
1999-2000Kevin PhillipsSunderland30
2000-2001Jimmy Floyd HasselbainkChelsea23
2001-2002Thierry HenryArsenal24
2002-2003Ruud van NistelrooyManchester United25
2003-2004Thierry HenryArsenal30
2004-2005Thierry HenryArsenal25
2005-2006Thierry HenryArsenal27
2006-2007Didier DrogbaChelsea20
2007-2008Cristiano RonaldoManchester United31
2008-2009Nicolas AnelkaChelsea19
2009-2010Didier DrogbaChelsea29
2010-2011Carlos TevezManchester City20
 Dimitar BerbatovManchester United20
2011-2012Robin van PersieArsenal30
2012-2013Robin van PersieManchester United26
2013-2014Luis SuarezLiverpool31
2014-2015Sergio AgueroManchester City26
2015-2016Harry KaneTottenham Hotspur25

Oddsen for favorittene starter på rundt 4/1 og runder ut på cirka 20/1 for spisser som er gode og har en realistisk sjanse til å vinne.

På grunn av engelske Premier Leagues unike natur kan du bruke noen lite kjente trender for å hjelpe deg med dine prognoser og finne noen spill med gode odds!

Handicap på resultat

Også kjent som asiatisk handicap. Her vil du kunne satse på kamper med ett handicap. For eksempel: si at neste kamp er Arsenal – Burnley. Da kan ett handicap være Arsenal -1. Arsenal starter da kampen med å ligge under med ett mål. De må altså vinne med to mål for å vinne kampen. Det finnes mange varianter her og det går også ann å kombinere spill til for eksempel -1.75. Da er det mulig å vinne tilbake sin innsats på det ene spillet og vinne den andre (på en kupong med to kamper). Dette gjør det meget spennende og du kan få en bedre odds enn om du bare satser på at favoritten skal vinne. Som vi har sett, er det ikke mye verdi i de spillene.

Resultat-Spill, eller Mål-odds

Selv om den engelske Premier League ses på som en underholdende liga, maler ikke de mest vanlige resultatene det bildet.

Rundt 10% av spillene har ett endelig resultat på 1-0, og ytterligere 10% har ett resultat på 1-1.

Etter 353 spilte kamper i engelske Premier League i 2016/2017 kan du se hyppigheten av hvert resultat nedenfor.

ResultatAntall Kamper% Av Totale Kamper
1-03710.48%
1-13710.48%
2-0318.78%
2-1267.37%
0-0267.37%
3-1246.80%
1-2226.23%
0-1195.38%
2-2174.82%
3-0174.82%
0-2154.25%
1-3123.40%
0-3102.83%
4-0102.83%
3-282.27%
0-461.70%
1-461.70%
4-261.70%
4-151.42%
5-030.85%
2-330.85%
2-420.57%
3-320.57%
3-420.57%
6-120.57%
6-310.28%
5-110.28%
5-410.28%
4-310.28%
1-510.28%

Det er verdt å huske på dette når du danner dine prognoser for riktig resultat. Spesielt når to lag som er tett matchet spiller mot hverandre kan du hente ut gode odds. Den engelske Premier League 2016/2017 har også vært en fin sesong for mål. Gjennomsnittlig antall mål har økt til rundt 2,8 mål per kamp.

Når du danner dine prognoser, er det også verdt å huske på at Premier League har en ganske lav prosentandel av kamper hvor begge lag scorer. Begge lag scorer på bare 50,71% av Premier League kampene!

Hjemme fordel

Hjemme fordel skal ikke undervurderes, spesielt i 2016/2017 Premier League sesongen, noe som kan være en indikator for hvordan ting vil være i fremtiden. Vi har sett lag som Burnley ha fantastisk hjemme statistikk, men som ikke klarer å plukke poeng på bortebane.

Disse er nøkkeltallene som må vurderes: 49% av kampene er hjemmeseier, 23% av kamper er uavgjort, 28% av kamper er borteseier.

Sent mål

Klokka tikker, du er i det 80. minutt, kupongen din vinner, og oddsen går nedover. Du tror at kupongen er sikker. Tenk igjen. Premier League sesongen 2016/2017 har sett 18,1% av de totale målene bli scoret etter det 80. minutt. Det er 176 av de 973 totale målene når du begynner å tro at spillet ditt er trygt. Du kan gjøre dette til din fordel og satse på noen store odds når klokken tikker ned!

Om den engelske Premier League

Premier League ble dannet i 1992 etter at klubbene i Football League First Division slo seg sammen og bestemte seg for å dra nytte av en lukrativ tv-rettighetsavtale. Det har vist seg å være et godt trekk, ettersom Premier League nå er den mest sette ligaen i verden. Klubbene i ligaen tar en andel av hele 8,3 milliarder pund i TV-inntekter!

For de av dere som ikke vet det, er den engelske Premier League toppen av det engelske fotball-liga systemet. Den består av 20 konkurrerende klubber, og deltakerne hver sesong endres basert på ett nedrykk og opprykks system. Tre lag rykker ned fra Premier League hver sesong, og tre rykker opp fra The Championship som er den andre høyeste divisjonen i engelsk fotball. Sesongen starter i august og varer til mai. Hvert lag spiller 38 kamper. Dette består av en hjemmekamp, og en bortekamp mot alle de andre lagene i ligaen. Laget som får flest poeng i løpet av de 38 spillerundene blir Premier League Mester. De får også spille i Champions League neste sesong. Andre og tredje plass får også spille i Champions League gruppespillet. Fjerdeplass må ut i en kvalifiseringsrunde før de kan være med i gruppespillet til Champions League. Femte plass får være med i Europa League, som er den nest høyeste rangerte fotball turneringen i Europa. Plasser i Europa League kan åpne opp for 6. og 7. plasserte lag, avhengig av hvem som når finalen i FA Cup og English League Cup.

Tilgang til Europeiske turneringer er gitt til vinnerne av disse konkurransene, så hvis de allerede har kvalifisert seg for en turnering gjennom sin Premier League-posisjon, blir disse Europa League-plassene sendt videre til de 6. og 7. plasserte lagene i ligaen.

Siden dannelsen av Premier League har Manchester United vært det mestvinnende laget. Sir Alex Fergusons ledet “The Red Devils” til å vinne utrolige 13 ligatitler.

SesongVinnerPoengAndre plass Poeng
1992-1993Manchester United84Aston Villa74
1993-1994Manchester United92Blackburn Rovers84
1994-1995Blackburn Rovers89Manchester United88
1995-1996Manchester United82Newcastle United78
1996-1997Manchester United75Newcastle United68
1997-1998Arsenal78Manchester United77
1998-1999Manchester United79Arsenal78
1999-2000Manchester United91Arsenal73
2000-2001Manchester United80Arsenal70
2001-2002Arsenal87Liverpool80
2002-2003Manchester United83Arsenal78
2003-2004Arsenal90Chelsea79
2004-2005Chelsea95Arsenal83
2005-2006Chelsea91Manchester United83
2006-2007Manchester United89Chelsea83
2007-2008Manchester United87Chelsea85
2008-2009Manchester United90Liverpool86
2009-2010Chelsea86Manchester United85
2010-2011Manchester United80Chelsea71
2011-2012Manchester City*89Manchester United89
2012-2013Manchester United89Manchester City78
2013-2014Manchester City86Liverpool84
2014-2015Chelsea87Manchester City79
2015-2016Leicester City81Arsenal71
2016-2017Chelsea93Tottenham86

Som du ser er Premier League en ypperlig liga for sportsbetting. Det er mange måter å spille på og det er mange bettingselskaper som legger opp til en god opplevelse for deg, om du er ny til spilling eller om du er en dreven odds tipper. Det vil alltid være ett spill som passer for deg, din spilletype og din lommebok. Bruk denne guiden til å finne metodene som passer best for deg og ikke minst til å finne sportsboken som har den beste bonusen. Hvorfor ikke starte sesongen med en flott velkomstbonus? Og du kan når som helst involvere deg med Premier League betting. Selv om det ikke er sesong, kan du se igjennom kamp programmet, følge med på overganger og danne deg ett bilde over hvordan sesongen kan utarte seg. Blir det en ny skrell som vi så fra Leicester for to sesonger siden eller skal Manchester United endelig ta hjem trofeet igjen? Og hva med Liverpool. Det er lenge siden de har vunnet ligaen. Tottenham har også snust på topp plasseringene i det siste.

Hva tror du?

18+ | Spill ansvarsfullt | Regler og vilkår gjelder | Betalt innhold